ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Els mil mals d’Eurovegas
4659
post-template-default,single,single-post,postid-4659,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

25 ago 2012 Els mil mals d’Eurovegas

La calor havia de començar a afluixar ahir. Els termòmetres consignen que aquest agost va de veres, per desmentir o per corroborar les tesis de l’escalfament global, això depèn del supermercat del catastrofisme. L’oncle Baixamar, agnòstic culturalment catòlic i amb molts amics creients, ha llegit les últimes declaracions de l’abat de Montserrat crítiques amb el projecte Eurovegas. “No podem afavorir -afirma l’abat Josep M. Soler- pràctiques que portin a la degradació de la dignitat de les persones o les que indueixin a agredir la seva salut corporal i psicològica”. Qui no està d’acord amb aquests principis? L’oncle i jo hi coincidim plenament, no pot ser d’altra manera. Eurovegas sobrevola el nostre tranquil aperitiu, amb cava, una mica de parmesà i unes anxoves que són mel.

-Ja ho veus. Ara ho deus tenir clar, oi? Sempre has considerat la veu de Montserrat com un argument d’autoritat. Des de jove. El Govern Mas ho tindrà malament per vendre el projecte, arribat el cas. I encara bo que Ferran Adrià va parlar-ne a favor…

-Francesc, si que ets fàcil de convèncer, noi. Ai, ai, ai.

-Home, oncle, tanta gent i tan diversa no pot estar equivocada. Fixa’t: en contra d’Eurovegas hi ha ICV, els bisbes catalans, Montserrat, Josep Ramoneda, Carles Boix, grups musicals com Estopa i Pastora, urbanistes, pagesos, ecologistes, sindicalistes i associacions del que ara se’n diu el territori… Qui més hi vols? Mai hi ha hagut tanta unanimitat a Catalunya en els darrers anys! És insòlit!

-Fa impressió, és veritat.

-Cal anar amb compte. Ja saps que les autoritats americanes investiguen els negocis d’Adelson, en relació amb suborns i blanqueig de diners. A més, fa donacions al Partit Republicà.

-Quina sort haver localitzat el mal abans que pugui clavar la seva urpa sobre la catalana terra. Perquè parlem d’Eurovegas com l’encarnació del mal en estat pur i, alhora, de l’origen de mil mals més que ens amenacen…

-No és un assumpte per fer-hi broma. Recorda que un dirigent del PSC de Barcelona va alertar que Adelson vol convertir les nostres filles en prostitutes. No es pot abaixar la guàrdia.

-Però Antoni Balmón i altres alcaldes socialistes metropolitans tenen una actitud menys hostil sobre Eurovegas. I el director de l’Oficina Antifrau va dir que s’estava exagerant.

-Res de res. Tanta gent no pot estar equivocada. Fins i tot Felipe González està en contra del projecte.

-Això sí que és definitiu. Un estadista que va distingir tan bé la ratlla entre el deure moral i la raó d’Estat és el que més necessitem en aquesta hora.

-Cal agrair-li que desatengui els seus bonsais per avisar-nos.

-I per salvar-nos, que sempre és una possibilitat interessant. A més, en cas d’una urgència, ja tenim Lloret.

Etiquetes: