ajax-loader-2
Francesc-Marc Álvaro | Aplicacions i corruptes
4762
post-template-default,single,single-post,postid-4762,single-format-standard,mikado-core-2.0.4,mikado1,ajax_fade,page_not_loaded,,mkd-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

01 mar 2013 Aplicacions i corruptes

Es poden inventar aplicacions de telèfon mòbil per a tot. Si existeix en la realitat, algú en farà –un dia o un altre- una aplicació per a smartphones i d’altres artefactes similars. Un dels meus alumnes m’explica que hi ha una aplicació que permet espiar la parella per saber si et posa les banyes. La societat de la sospita és la caricatura de la societat de la transparència. Que remots que semblen, davant de tots aquests luxes, aquelles entranyables parelles progres dels anys setanta que s’ho explicaven tot i que –més vegades que no sembla- acabaven tips de tanta sinceritat.

Fent una petita recerca sobre l’assumpte que ens ocupa, m’adono que també hi ha d’altres aplicacions pensades precisament des del cantó contrari: serveixen –així ho anuncien- per esborrar el rastre dels contactes clandestins de l’infidel. Un dels eslògans d’una d’aquestes aplicacions ho diu ben clar: “l’amor és cec, que continuí sent així”. M’imagino una batalla tecnològica i sentimental d’aquesta mena en qualsevol parella, això supera les peripècies del restaurant La Camarga. En termes tècnics, parlaríem d’intel·ligència i contra-intel.ligència, cada membre de la parella en un paper. Sensacional. A més, aquestes aplicacions poden deixar sense feina –justament- els detectius privats, que sovint es guanyen la vida certificant si algú li fa el salt a algú altre.

Ara, també hi ha vida aplicativa més enllà dels assumptes del cor i del llit. Per exemple, una empresa de Lleida s’ha empescat una aplicació per saber si un és corrupte o no. L’invent em provoca perplexitat, perquè parteixo de la base que, per curt de gambals que siguis, és ben fàcil saber si has entrat o no en els terrenys pantanosos on es reparteixen el botí els espavilats de cada casa. A mi m’agradaria més una aplicació per mesurar objectivament la corrupció dels que ocupen llocs de poder (no només en la política), perquè jo ja sé molt bé el que faig, i algunes coses no me les permeto ni en somnis. Es veu que un cop has completat el test d’aquesta aplicació, segons les teves respostes, quedes enquadrat en una de les següents categories: “corrupte total, de la pila o molt íntegre”. Vistos alguns ocells i algunes explicacions rocambolesques  –tipus la que ha fet María Dolores de Cospedal sobre la indemnització “en diferit” a Bárcenas- jo afegiria més categories. Per exemple: “corrupte només amb la punteta”, “corrupte per necessitat”, “corrupte els feiners i íntegre els caps de setmana” o “ni corrupte ni íntegre, només al servei de la causa”.

Dit això, seria més útil una aplicació de mòbil per testar si has estat corruptor, quan potser et pensaves que feies el més normal del món, angelet. Entre els corruptors –em sembla- hi ha més inconsciència i, per tant, més necessitat de fer autoexamen. Qui s’hi posa?

Etiquetes: