Conferències i xerrades

Aquestes són algunes de les conferències i xerrades realitzades per Francesc-Marc Álvaro durant els darrers temps. Si esteu interessats en aquests temes o desitgeu proposar una intervenció sobre alguna altra qüestió que sigui del vostre interès, podeu comunicar-ho mitjançant l’apartat Contacte d’aquesta mateixa web.

 

El desempat Catalunya-Espanya

Una visió del moment crític de les relacions entre Catalunya i els poders de Madrid, en un escenari europeu de crisi i transformació de sobiranies que descol.loca tothom, i en un marc de crisi profunda del sistema forjat a l’Estat espanyol després de la mort de Franco.

La memòria col.lectiva, passat contra present

Una reflexió a fons sobre el sentit que té la memòria col.lectiva en la gestió del nostre present i en la construcció de les nostres identitats individuals i nacionals. Contra la mal anomenada memòria històrica, sovint convertida en simple propaganda, ens cal comprendre la complexitat dels fets que ens han precedit i la relació especial que establim amb el record i amb l'oblit.

Periodisme, un decàleg en temps de twitter

El món de la comunicació i el del periodisme en especial viuen una etapa apassionant en la qual allò vell i allò nou se solapen i desconcerten els professionals, els empresaris del sector i el públic. Vivim en democràcies basades en la representació mediàtica non-stop de la política i de la vida, un espai en el qual valors com la llibertat, la responsabilitat, la participació, la intimitat o la veritat són assetjats des de diversos fronts.

El lideratge català: de Prat de la Riba a Pep Guardiola

Un viatge sorprenent per la galeria de líders del país, des d'Enric Prat de la Riba fins avui. Per què Catalunya necessita líders més forts que d'altres societats? Què tenen en comú Macià, Tarradellas i Pujol? Per què avui un esportista d'èxit és el màxim exemple de lideratge català i global alhora? Com ha de ser el líder que porti els catalans a superar els desafiaments principals d'aquest moment que vivim?

 

 

 

Comments are closed.